Un ocell d’Amèrica ens visita

escuraflasconswilson.jpg
El diumenge passat, 19 d’octubre, es va poder veure al Delta del Llobregat un ocell poc habitual al nostre país: l’“Escuraflascons de Wilson” (Phalaropus tricolor). Es tracta d’un ocell americà que viu prop de l’aigua (sobretot d’aigües salades) i que s’ha trobat molt poques vegades a la península ibèrica. Fins ara, només 9 vegades. S’alimenta de petits insectes i crustacis que els captura formant petits remolins a l’aigua mentre neda com un ànec, prop de la superfície, traçant petits cercles.

En el gènere Phalaropus, les femelles són més grans i vistoses que els mascles, defensen el territori de nidificació, “conquereixen” els mascles i aquests darrers es queden al niu incubant els ous. Tot al revés de la majoria d’aus.
escuraflasconswilson_wiki.jpg
És una au migratòria i en aquests moments està en ple procés d’emigració entre el nord del continent nordamericà i els Andes (on hivernarà). Entre el març i l’abril, desfan el camí i se’n tornen al continent nord. Probablement l’exemplar que ha arribat fins al Prat de Llobregat ha estat arrossegat fortuïtament per la força del vent d’un corrent d’aire a molta altura, que l’ha traslladat fins a l’oest d’Europa sense haver-se d’esforçar gaire per volar.

Fa poc es va trobar, també al Delta del Llobregat, un cigne negre d’Austràlia.

Johana Domínguez, Milena Marrozos, Joselin Ondarza, Ismail El Kabouri i David Donat

Més informació: a El Periódico i la Wikipèdia

1 comentari »

  1. kristel nicole ruperti arcentales said

    Hola David, sóc kristel de 3rB. M’ha agradat aquesta informació que heu fet dels ocells i a més que els esteu cuidant. M’he enterat de molta informació d´aquests ocells tan bonics, de la diversa varietats d’especies i dels diferents llocs que provenen i dels paisos d´on venen i de què s´alimenten. És molt complet.

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: