FALTA D’OXIGEN AL PORT DE CALIFORNIA!

L’altre dia a classe van estar comentat algunes notícies que han passat aquesta semana ”blanca” que hem tingut festa. Hem trobat una notícia que estava relacionda amb el medi ambient: la d’aquella gran quantitat de sardines mortes que van aparèixer en un prt de Califòrnia. Com que va ser una notica interesant. (relacionada amb el nostre projecte de la peixera) van dcidir informar-ne en el nostre bloc. Després de comentar-la a classe i de buscar informació a Internet, he redactat la notícia tal com la llegireu a continuació:

Sembla que la gran mortaldat de sardines a la marina ”King Horbor”(Califòrnia) va ser per falta d’oxigen, això diuen el resultats de les mostres d’aigua i de les anàlisis dels peixos. Andrew Hughes, que és el portaveu del ‘California Departament of Fish and Game” va declarar ”En termes simples, els peixos es van ofegar”.

Es creu que va passar de la següent manera: l’estat del mar es va alterar pels forts vents que bufaven a la zona. Aquests van cusar onades molt altes i el corrent que es va produir va arrosegar les sardines fins al port. Allí l’aigua és més calenta i no té onades i això disminueix molt la quantitat d’aire de l’aigua. Les sardines es van quedar sense oxigen en poca estona. A l’aquari del nostre institut no hi  ha onades i l’aigua és ”calenta”, a 25 graus; però els peixos tenen sempre aire suficient per resmirar perquè hi ha micro bombolles d’aigua amb oxigen que surten per uns foradets apart de que quan la depuradora agafa l’aigua i la torna neta a la peixera fa que l’aigua es mogui una miqueta.

El matí del dimarts, milions de sardines mortes van aparèixer a la marina ”King Harbor”, produint que molts iots quedessin encallats. Els científics del SEA Lab van prender mostres d’aigua i van detectar que els nivells d’oxigen eren massa baixos. Bombers, treballadors de la ciutat, de la marina i residents dels iots es van encarregar de treure les sardines, que eren d’una mida de 5 polzades de grandària, i les van dipositar en contenidaors especials. L’ajuntament va determinar reciclar gran par¡t de les sardines recollides per utilitzar-les com a fertilizants. Alguns pescadors també en van recol.lectar per usar-les d’esquer per a pescar peixos grossos. La gent es preguntava si es podien menjar i Hughes va dir ”Jo no m’ho menjaria”.

Alisha Akre, de 23 anys, que viu enuna barca a la marina, relata que l’escenari era apocalípti: ”Em vaig llevar a la 1:10 del matí per anar al bany i el peixos començaven a saltar, li vaig cridar al meu pare, jo mai abans havia vist una cosa així, era impresionant, el meu pare em deia que ja sabia, però no era el que ell imaginava, fins al matí que el va veure es va sorprendre”, va esmentar Akre.

Va ser ua notícia que va sorprendre a tothom, per què una cosa així no passa cada dia i menys en quantitants tan grans ni per causes naturals. Podem afirmar que aquell banc de sardines va tenir molta mala sort.

PAULA A.

4 comentaris »

 1. Juudyth said

  Oh Deu meu,solament van tenir mala sort,pubrets :(.Espero que no passi coses com aquestes amb tan peixos morts:)
  Molt bé redactat Paolo 🙂 T’astimu ^^

  • paulika7 said

   El meu Jordi :$ jaja
   Si pubrets van tenir molt mala sort 😦 .
   Jo també testimo 🙂

 2. donatdavid said

  Recordeu que dimarts passat ens vàrem trobar 2 peixos morts a dintre de la bossa? Eren els peixos que vaig comprar dilluns a la tarda i que vaig portar el dimarts per acabar de completar la nostra “família” de la peixera.
  Jo crec que aquells dos peixos també es van morir per falta d’oxigen a l’aigua.
  Penseu que portaven quasibé 20 hores en una bosseta petita que es va escalfar massa amb la calor que feia.
  SORT QUE NOMÉS SE’N VAN MORIR 2!
  🙂
  David

  • paulika7 said

   La veritat és que si que van tenir sort de que només s’aiguen morit dos perque sino… anaven apanyats 😦

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: