Els nostres peixos

El Platy vermell:
Els mascles poden assolir els 4 cm de longitud total i les femelles els 6 cm. Aquests últims són més grosses i tenen aleta anal normal en comptes de gonopodio, el gonopodio és la transformació de l’aleta anal en el mascle, és un òrgan allargat, l’equivalent al penis humà. Tenen una longevitat de 2 a 3 anys i són peixos omnívors d’aigües tropicals, la temperatura ideal és de 22 º -26 º centígrads.

Zebra:
El peix zebra és un peix del gènere Danio i està relacionat amb el Danio kyathit.

El peix zebra es nadiu del sudest dels Himàlaies. (concretament al riu Ganges, a la regió est de l’Índia). També es troba nativament al Pakistan, Bangladesh, Nepal i Birmània. El seu hàbitat natural són els canals, preses, assuts, sèquies i basses de conreu d’arròs. Va ser introduït com a peix d´aquariofilia al Japó, als Estats Units i a Austràlia.  També ha estat observat a Colòmbia, presumiblement a partir d’una fuga des d’un aquari. Actualment és considerat una espècie cosmopolita.

Rep el seu nom per les seues cinc bandes uniformes pigmentades de color blau fosc que té als dos costats del cos.
Els mascles tenen forma de torpedo i bandes daurades entre les ratlles blaves. Les femelles tenen una panxa més gran i el color entre les bandes blaves més paltejades.
Creix fins als 6,4 cm.

Gamba Caridina japonica o Atyidae
Els atíidos (Atyidae) són una família de crustacis decàpodes delinfraorden Caridea present en totes les aigües tropicals itemperades del món. Les espècies d’aquesta família sóngairebé sempre d’aigua dolça. Aquesta és l’única família de la superfamília Atyoidea.
La seva grandària varia de 4 a 5 cm, els mascles segueixen sentmés petits i prims que les femelles. Aquest últim té una cavitatsignificativa format sota l’abdomen pels pleópodos, on els ouss’incuben abans de l’expulsió de les larves. En els homes, elspleópodos no es formen en la cavitat de l’abdomen.

Idris kadmiri

1 comentari »

  1. donatdavid said

    Felicitats Idris!
    Has fet bona feina i l’aprofitem per al póster que penjarem al costat de l’aquari (el póster que tu has començat, és clar!)
    🙂
    Gràcies per seguir col·laborant després d’haver acabat el quadrimestre. Tot això que fas ens resulta molt útil. Els nous alumnes només fa una setmana que han començat!

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Deixa un comentari